Sponsoracties

In 2023 is de stichting verrast door 3 aortadissectie survivors die een sponsor actie startte. Deze acties zijn met succes en met mooie donaties afgesloten.

100 portretten in 100 dagen
Bertha Middendorp heeft na haar aortadissectie type A in december 2018 een aantal keuzes gemaakt. Zo startte ze met een schildersopleiding, een hele nieuwe uitdaging. Om de mogelijkheid te krijgen om veel te oefenen besloot ze tot de actie ‘100 portretten in 100 dagen’, om er vervolgens een goed doel aan te koppelen. De helft van de opbrengst van de verkoop van de portretten wilde ze schenken aan Stichting Aortadissectie Nederland. Er kwamen vele verzoeken binnen. Bertha heeft een bak ervaring opgedaan en ook op de lotgenotendag 2023 promootte zij de actie. De portretten zijn te zien op haar facebook pagina. In november is de actie met succes afgerond en heeft de stichting een enorm mooi bedrag van € 2500 ontvangen. Bertha, bedankt voor dit grote gebaar.

De 4-daagse Nijmegen

In juli liep Ewoud de Knecht samen met zijn vrouw Agnes de 4daagse met als afstand 40 km. Op 8 december 2020 had hij een aortadissectie type A overleefd. Na vele diepe dalen, zoals hij dit zelf beschrijft, is hij weer op weg naar boven. Zijn deelname aan de 4daagse was daarbij een mijlpaal, waaraan hij een sponsoractie koppelde om zo aandacht te vragen voor de aandoening en geld op te halen voor Stichting Aortadissectie Nederland. Goed uitgerust en zichtbaar, gelet op het t-shirt ‘Ik ben/ken een survivor’ startte hij samen met Agnes. Het was pittig maar hij heeft de finish gehaald  op de Via Gladiola. Een enorme prestatie.

Connie van Bemmel ontving, namens de stichting, via een symbolische cheque het geweldige bedrag van € 780. Ewoud en Agnes we zijn trots op jullie prestatie en enorm bedankt.

 

Afscheid van het werk

Jan Kees Houter kreeg op 30 november 2017 een aortadissectie type B. Hij startte na ruim een jaar weer op therapeutische basis met werken. Na 2,5 jaar was Jan Kees totaal uitgeput, ondanks een tussentijdse verandering van werkzaamheden. UWV zag geen noodzaak tot afkeuren waardoor er een ziekmelding volgde. Er was een knie operatie  (kunstknie) voor nodig om uiteindelijk door het UWV afgekeurd te worden. Het geeft Jan Kees rust en hij heeft thuis zijn ritme gevonden. Bij zijn afscheidsreceptie in 2023 vroeg hij aan de gasten om een donatie te doen aan Stichting Aortadissectie Nederland. Dit deelde hij ons na afloop mee. De verrassing was dan ook groot. Jan Kees, geniet samen met je vrouw van je vrije tijd en wij zijn je heel dankbaar voor het geweld mooie bedrag van € 577.

Enorm bedankt!
Stichting Aortadissectie Nederland