Onderzoeksgroep TARGet: Onderzoek naar aortapathologie

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Nimrat Grewal en ik ben als cardio-thoracaal chirurg verbonden aan het AUMC en LUMC. Eén van mijn aandachtsgebieden is de aortachirurgie. Naast opereren verricht ik ook wetenschappelijk onderzoek. Mijn onderzoeksgroep TARGet (Thoracic Aortic Research Group) doet onderzoek naar aortapathologie.

In het onderzoek brengen we klinische en experimentele gegevens samen om de onderliggende pathofysiologie van aorta aneurysma’s en dissectievorming bij patiënten te begrijpen en uit te zoeken hoe we op maat gemaakte behandelingen kunnen ontwikkelen.

We hebben vanuit het Amsterdam UMC een filmpje gemaakt om aan patiënten uit te leggen wat het onderzoek inhoudt. Deze video geeft een beeld van het onderzoek dat wij verrichten naar aortapathologie en de chirurgische ingrepen die daarbij komen kijken. Deze video is engelstalig.

Voordat u de video gaat bekijken, wil ik u echter waarschuwen dat deze video beelden bevat van operaties in de operatiekamer. De beelden kunnen voor sommige kijkers als schokkend worden ervaren.
Desondanks hoop ik dat u geïnteresseerd bent in het onderzoek dat we uitvoeren en dat deze video u een beter begrip zal geven van de complexe wereld van aortapathologie en chirurgie.

START VIDEO

 

 

 


Nimrat Grewal