Patiëntenfolder Aortadissectie

Een aortadissectie is onbekend en komt ineens in je leven. Als patiënt maar ook als naasten weet je vaak niet wat een aortadissectie is en welke impact dit op je leven heeft. Je hebt zoveel vragen en de behoefte aan informatie is groot.

Niek Koenders (Fysiotherapeut Radboud UMC), Ellen Poorter (Verpleegkundig specialist LUMC) en Trijntje Bloemert  (Physician assistant) zijn nauw betrokken bij patiënten met een aortadissectie. Zij hebben, samen met SADN, de handen ineen geslagen en een geweldige patiëntenfolder Aortadissectie samengesteld. De folder geeft informatie over aortadissectie en hoe nu verder, in begrijpelijke taal.

aortadissectie

Wat vind je in de folder?

Je vindt in deze folder informatie over leefstijladviezen, zoals gezond eten en gezond bewegen maar ook tips over niet zwaar tillen, werk hervatten, omgaan met stress en andere vraagstukken waar veel onzekerheid over is.

We zijn erg blij om te zien dat er steeds meer begrijpelijke informatie wordt gedeeld over aortadissectie, de gevolgen en de manieren om hier goed mee om te gaan. 

De folder zal in het Radboud UMC, LUMC en UMC Utrecht worden aangeboden aan alle patiënten met een aortadissectie, zodat zij direct duidelijke informatie voor handen hebben, iets waar zo’n behoefte aan is.

Wil je de folder ook inzien?

Ook terug te vinden op onze website onder Informatie / Patiëntenfolder.

Heb je na het lezen van deze folder nog vragen of opmerkingen over de folder, dan horen wij dit graag! Je kunt ons bereiken via de Stichting Aortadissectie Nederland, e-mail: info@aortadissectie.com.

stichting aortadissectie NL