Lotgenotendag 2022 - terugblik

18 september stond voor ons in het teken van de Lotgenotendag Aortadissectie. Deze werd dit jaar gehouden in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Onze gastheer was  dr. Thomas van Brakel en Marc van der Riet zorgde er als dagvoorzitter op een luchtige manier voor dat de verschillende onderdelen in het programma vloeiend in elkaar overliepen.

De belangstelling was groot en daardoor was het niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan de dag. We hebben een video gemaakt, waardoor we toch alle informatie met je kunnen delen. 

lotgenotendag

Inhoudelijke sprekers

Als sprekers waren Susanne Eberl, Cardio Anesthesioloog in het UMC Amsterdam, en Marc Buise, Intensivist in het Catharina ziekenhuis, uitgenodigd. De sprekers en hun verhaal zie je terug in bovenstaande video. 

Susanne Eberl sprak over alle aspecten die bij een opname of operatie van een aortadissectie een grote rol spelen terwijl Marc Buise vertelde over de impact van een IC opname voor zowel de patiënt als de familie. Onderwerpen die goed op elkaar aansloten. Onderwerpen met impact en herkenning voor de aanwezigen.

Tot slot werden er door het panel, bestaande uit de hartchirurgen Thomas van Brakel en Kayan Lam en beide sprekers, vragen beantwoord die door lotgenoten waren ingediend of vanuit de zaal werden gesteld.

Ook ruimte om elkaar te ontmoeten

Tijdens de Meet & Greet momenten was het fijn om ervaringen uit te wisselen. Sommige lotgenoten zagen elkaar weer terug, voor anderen was dit een eerste kennismaking met zo veel andere lotgenoten. Vrolijke en emotionele momenten wisselden elkaar dan ook af.

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij teruggekeken werd op een gezellige en interessante dag.

De opnames zijn ook per onderwerp te bekijken op ons YouTube kanaal. 

Deel 1 over Anesthesiologie bekijk je hier. 

Deel 2 over de impact van de Intensive Care bekijk je hier. 

Zodra de presentaties en de bijbehorende filmpjes beschikbaar zijn, zullen deze voor zover mogelijk eveneens hier geplaatst worden.

Ook namens de lotgenoten bedanken wij Thomas van Brakel voor de geweldige organisatie.

Tot volgend jaar!

Deborah, Roelie en Connie