Paracetamol versus Ibuprofen (en andere NSAIDs)

De behandelrichtlijnen van de NHG (het Nederlands Huisartsen Genootschap) adviseren paracetamol als veilige en betere keus om in eerste instantie koorts en pijn te onderdrukken bij een corona (COVID-19) infectie. Paracetamol heeft ten opzichte van pijnstillers met een ontstekingsremmende werking (NSAIDs) minder bijwerkingen en helpt voldoende tegen koorts en pijn.
Er is momenteel aandacht voor de vraag of NSAIDs zoals ibuprofen een corona infectie kunnen verergeren. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zegt hierover: “Voor de huidige corona-infectie is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat pijnstillers met een ontstekingsremmende werking (ook wel NSAIDs genoemd, waaronder ibuprofen) het verloop van de infectie zou kunnen verergeren”.
 
Zie voor meer informatie Thuisarts.nl, de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap. 
Zie het bericht van CBG.
Zie het bericht van het Europees Medicijnagentschap EMA.