Terugblik op de landelijke vaatdag 2017

Op zaterdag 11 november j.l. vond de Landelijke Vaatdag in het Rijnstate ziekenhuis Arnhem plaats, met als centrale onderwerpen Aneurysma en Aortadissectie. Verschillende specialisten kwamen aan het woord over aneurysma’s, nieuwe operatietechnieken, risicofactoren en nieuwe medicijnen die slagaderverkalking remmen.

Anke Vervoord nodigde op haar beurt twee ervaringsdeskundigen uit voor een interview. Bert Pesch sprak over aneurysma’s en hartproblemen, ikzelf over aortadissectie. Het was heel fijn om aortadissectie onder de aandacht te brengen. Wederom bleek dat het publiek geen idee heeft wat een aortadissectie is. Het zou dan ook zinvol zijn als specialisten deze vaataandoening extra belichten.

Naast de onbekendheid van de ziekte lopen lotgenoten zelf ook met vragen rond. Er zijn maar weinig plekken waar zij antwoorden kunnen krijgen. Hoewel één van de hoofdonderwerpen van de Vaatdag aortadissectie was, bleef het onderwerp vrijwel onaangeroerd. Een gemiste kans. Ook een kleine patiëntengroep verdient het om gehoord te worden.

Connie