Ik ga op vakantie en neem mee.....

Goed voorbereid op vakantie gaan, zorgt er mede voor dat je heerlijk kunt gaan genieten.

  1. Recent medicijnen paspoort, gratis verkrijgbaar bij jouw apotheek. Meenemen in je handbagage
  2. Schengenverklaring of medicatie verklaring, kijk op rijksoverheid.nl (zware pijnstillers (morfine-achtige) slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, Ritalin). Begin hier tijdig mee want er gaat behoorlijk wat tijd overheen voordat je deze verklaring in handen heeft. Meenemen in je handbagage.
  3. Medicatie in originele verpakking
  4. Voldoende medicatie voor de hele vakantie.

Wat moet ik nog meer regelen: ligt er aan naar welk land je gaat en voor hoe lang,

  1. Vaccinaties
  2. Profylaxe AB kuur tegen reizigers diarree
  3. Zakjes ORS, om bij diarree uitdroging te voorkomen
  4. Anti diarree middelen (lees goed de bijsluiter)

Dit kan je (soms) via de huisarts regelen of via travelclinic.com. Vaccinaties worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, wel vanuit de aanvullende verzekering.

Neem vooraf contact op met de zorgverzekeraar of kijk in jouw polis. Veel zorgverzekeraars hebben een contract met een gezondheidsinstelling om de reizigersvaccinaties/informatie voor hen uit te voeren.

Neem een recente medicatielijst mee en vertel jouw aandoening(en) aan de assistente die het reizigersconsult verzorgt. Zij heeft geheimhoudingsplicht, zij kan voor je nagaan of je extra beschermende maatregelen dient te (mee) nemen.

Verdeel jouw medicatie over meerdere koffers. Mocht een koffer zoek raken, dan heb je altijd nog direct een deel van jouw medicatie tot jouw beschikking. Vergeet niet om jouw medicijnen, die je tijdens de reis moet innemen, in jouw handbagage te doen.

Fijne vakantie!

Lucienne van Broekhoven
Doktersassistente