Patiëntenverenigingen: 'Patiënten worden verkeerd beoordeeld door gebrek aan kennis UWV'

UWV-artsen weten niet genoeg van specifieke ziekten om een goed oordeel te kunnen geven. Dat vindt 87% van de patiëntenverenigingen die onze vragenlijst over UWV-keuringen heeft ingevuld voor ons dossier UWV.

Een keuringsarts van het UWV moet over honderden aandoeningen voldoende kennis hebben om te kunnen bepalen of mensen nog kunnen werken. Patiënten met zeldzame of complexe aandoeningen hebben het idee dat keuringsartsen geen goed beeld hebben van hun ziekte. Laat staan dat ze kunnen bepalen of iemand met die aandoening kan werken. Ook de behandelend artsen twijfelen soms of hun collega’s voldoende afweten van weinig voorkomende kwalen. Dat vertelde hoogleraar en longarts Marjolein Drent eerder aan ons.

Lees verder