Hartstichting verleent Dekker beurs aan dr. Kak Khee Yeung

Juli 2019
Dr. Kak Khee Yeung, vaatchirurg van Amsterdam UMC – locatie VUmc, is vorige week bekroond met de prestigieuze Dekker Fellowship Senior Clinical Scientist voor haar project “De sleutelrol van gladde spiercelfunctie (SMC) in aorta-aneurysma’s”. In haar eerdere studies ontdekte ze dat SMC-functie cruciaal is voor een gezonde aorta en dat een verstoorde SMC-functie de ontwikkeling van aorta-aneurysma bevordert. Haar studies werden ondersteund door de ACS, door een ICaR-AIO en MD-PhD-beurs en verder door ACS-postdoc-subsidie ​​om een ​​nieuwe betrokken genfamilie te onderzoeken. Nu gaat ze door met haar onderzoek door remodelling van de aorta te bestuderen in relatie tot geslacht, omgevingsstressfactoren zoals roken, veroudering, genen, hormonen, glucose-balans. Haar project beoogt een gedetailleerd inzicht te verschaffen in de pathofysiologie van aorta-aneurysma’s en dissecties om het gedrag ervan te voorspellen met biofysiologische analyse van gladde spiercellen. Haar passie is om onderzoek te doen en basale wetenschap te brengen op het gebied van vaatchirurgie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *