Hartklepimplantatie via de lies

Cardioloog Peter de Jaegere van het Thoraxcentrum Erasmus MC is razend enthousiast als hij praat over de nieuwste techniek voor hartklepimplantatie via de lies. “In 2005 deden we dit voor de eerste keer in Nederland. Door deze techniek schrijven we geschiedenis.”

De Jaegere vervolgt: “In de toekomst zullen hierdoor veel hartoperaties veranderen. De liestechniek geldt overigens voorlopig alleen nog maar voor de hartklep die in de aorta zit.”

Grote risico’s
“Het hart heeft vier kleppen. Als er met één van die kleppen iets mis is, moet je als patiënt een open hart operatie ondergaan om de klep te vervangen. Kan de klep via de lies geïmplanteerd worden, dan is dat voor de patiënt zoveel minder belastend”, legt de cardioloog uit.

Klik hier om verder te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *